MKB Canvas: Dé groeimethodiek voor jouw bedrijf

MKB Canvas Model

Als ondernemer weet je dat groei een complexe uitdaging kan zijn. Er zijn in wezen twee cruciale bottlenecks: het verkrijgen van voldoende klanten en zorgen dat je organisatie levert. En laten we niet vergeten: alles staat of valt met jouw leiderschap. Hier introduceer ik het MKB Canvas, een bewezen groeimethodiek voor bedrijven.

Leiderschaps Cirkel


Leiderschap: Het Fundament van Je Bedrijf

Leiderschap gaat verder dan alleen de cijfers en strategieën; het gaat om waarden-gedreven leiderschap. Dit is het fundament van jouw succes. Als jouw leiderschap een ‘7’ is, kun je nooit een organisatie bouwen die een ‘9’ waard is. Het begint bij persoonlijk leiderschap van jou als ondernemer en het management. Voorleven wat je van anderen vraagt is cruciaal.

 

Blauw: Organisatie Cirkel 

Organisatie en Mensen: Verantwoordelijk voor Winst en Effectiviteit

In je organisatie draait alles om het hebben van de juiste mensen op de juiste plek. Leiderschap op elk niveau is essentieel voor een zelfstandig groeiende organisatie. Focus je op het onderscheid tussen functies en rollen, stuur op resultaten in plaats van tijd en creëer een cultuur van feedback, openheid en transparantie.

Financiën: De Levensader van Je Bedrijf

Zonder een gezonde financiële basis kan je bedrijf niet groeien. Financieel rentmeesterschap is essentieel. Focus op het verbeteren van je cashflow, het verhogen van je liquiditeit en het ontwikkelen van een helder dashboard met groei-drivers.

Processen en Systemen: Operational Excellence

Goed gedefinieerde processen en effectieve systemen zijn de sleutel tot een vloeiende operatie. Dit betekent het onderscheiden van primaire en creatieve processen, complexiteit verminderen en medewerkers opleiden.

Oranje : Klantreis Cirkel

Klantreis, Marketing en Verkoop: Verantwoordelijk voor de Omzet

Marketing zorgt voor de aantrekkingskracht van je bedrijf. Focus op branding, storytelling en het verbeteren van je leadgeneratie. Verkoop is de brug tussen probleem en oplossing; het gaat om het begeleiden van de klant naar een aankoopbeslissing. Verhoog je conversie door helderheid over de rol van de verkoper en de juiste verkoopmethodiek.

Productie en Service, Relatiebeheer: Het Hart van Je Bedrijf

Je productie en service bepalen het bestaansrecht van je bedrijf. Focus op een perfecte product-market fit en operational excellence in levering. En onthoud: enthousiaste klanten zijn je beste ambassadeurs. Investeer in hen voor groei.

 

Het MKB Canvas: Een direct toepasbaar model

Het doel van het MKB Canvas? Jouw bedrijf transformeren tot een wendbare organisatie waar mensen tot hun recht komen en waarde wordt geleverd, met zorg voor onze wereld.

Het MKB Canvas is jouw routekaart naar succes. Ben je klaar om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen?

Doe de MKB Canvas Scan!

Pasop! Dit kost 10 minuten van je tijd en kan levensveranderend zijn!