Ik help je vooruitin het leven

Ondernemen is een vak, dat in elke fase van je bedrijf andere kennis en vaardigheden vraagt. Je bedrijf loopt. Je hoofd loopt over van goede ideeën om het naar volgend niveau te tillen. Maar toch lukt het niet.

Wat zal je oppakken en wat laat je lopen? Lastige keuzes. Je zoekt naar antwoorden. Je wil met je bedrijf vooruit. Je hebt het gevoel dat jij alleen deze vragen kan beantwoorden. Het is toch jouw bedrijf. Herkenbaar?

Ook ik heb, als ondernemer, alleen geworsteld. Soms kwam ik niet tot een keuze. Dan voelde ik me eenzaam. Ik ging stil staan en deed niks meer. Mijn bedrijf belandde hierdoor in een negatieve spiraal. Dat was niet wat ik voor ogen had. De balans, het plezier en de vrijheid, alles wankelt op zo’n moment. De mensen om me heen hielpen me relativeren en daardoor kon ik weer door bouwen aan mijn bedrijf.

Ik hoorde deze worsteling regelmatig terug in de gesprek met andere ondernemers. Én ik weet inmiddels hoe onnodig het is. Dat het mogelijk is om te ondernemen, terwijl je als ondernemer in balans blijft met de bewegingsvrijheid die jij wil en te bouwen aan wendbaar bedrijf. Vandaar dat ik mijn focus heb verlegd naar business- en ondernemerscoach. Nu help ik met veel energie en enthousiasme deze ondernemers in het vinden van hun unieke passende weg.

Van ondernemer naar businesscoach

Ondernemer in de dop

Van jongs af aan vind ik het al leuk om iets te verkopen waar een ander iets aan heeft of geholpen door is. Kinderpostzegels verkopen was eerste keer dat ik dit ervaarde en dat ik merkte dat ik er dan ook graag de beste in wil zijn. Het zaadje was gepland en op 18-jarige leeftijd startte ik met mijn eerste onderneming ‘Doxo’. Ik bouwde website voor kleine ondernemers. Met oog voor niet ingevulde behoefte en passende oplossingen werd het dienstenpakket al snel uitgebreid met online backup. Iets wat in die tijd nog onbekend en vooruitstrevend was. Deze dienst werd zowel door particulieren als zakelijke klanten omarmt.

Meerdere bedrijven tegelijkertijd

Naast dit bedrijf ontstond er ook nog een tweede onderneming vanuit mijn hobby voor audiotechniek en vraag vanuit mensen om me heen, namelijk Revelation Events. Dit richtte ik op met een aantal businesspartners. Dit bedrijf was gespecialiseerd in evenementen van kinderfeestje tot grote evenementen. Dit vergde meer organisatievaardigheden en aansturing van mensen in de uitvoering. Uiteindelijk hadden we een kernteam van 7 man die teams tot 30 mensen op de evenementen aanstuurden. Mijn leven kreeg uiteindelijk een andere wending, waardoor ik mijn aandelen in dit bedrijf heb verkocht aan de andere businesspartners.

Ondernemen in balans

Het was tijd voor een nieuw avontuur. Samen met Ronald richtte ik in 2015 mijn derde onderneming op. SpaaQ is een onafhankelijk bedrijf dat onafhankelijk hypotheekadvies geeft in heldere en duidelijke taal. De eerste jaren deed ik alles zelf. Toen in 2021 mijn dochter werd geboren, veranderde er veel. Het leven draaide ineens niet meer om geld verdienen. Er waren mensen in mijn leven die mij nodig hadden, als vader en als partner. Er moest een andere balans komen. Ik had meer behoefte aan bewegingsvrijheid binnen mijn bedrijf, zodat ik de verschillende rollen makkelijker met elkaar kon combineren, maar ook kon zorgen voor de financiële zekerheid die een gezin rust geeft. Ook binnen SpaaQ kwam snel hierna onze eerste medewerkster. Ze nam voor 60% mijn werk uit handen. Er was ruimte om aan mijn bedrijf te gaan werken en om de balans te vinden op allerlei vlakken.

Typerend voor mij als ondernemer

Overal zie ik kansen en mogelijkheden. Ik heb oog voor mensen die hulp nodig hebben. Ik kan daar niet aan voorbij gaan zonder ze daadwerkelijk te helpen. Dit helpt mij om de behoeftes in de markt te signaleren en daar met een passende oplossing, die over het algemeen beter is dan het bestaande aanbod, op in te spelen. Hierdoor weet ik hoe belangrijk focus is om te voorkomen dat je stil gaat staan door de overvloed van ideeën en initiatieven. Deze eigenschap zorgt er ook voor dat ik alle zaken naast mijn product en service in eerste instantie zelfstandig wil oplossen. Pas al ik er zelf niet uitkomt dan schakel ik een expert in. Hierdoor heb ik een helder beeld wat ik wil en de nodige basiskennis om een goede gesprekspartner voor de expert te zijn. Ik weet hoe je met enthousiasme en heldere duidelijke taal een team motiveert om zelfstandig aan de slag te gaan. Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar ondernemer. Juist met en door mijn ervaring als ondernemer kan ik je helpen om valkuilen te ontwijken en gerichter te werk te gaan. In gesprekken met andere ondernemers merkte ik hoe leuk ik het vond om vanuit mijn kennis en ervaring andere ondernemers te helpen en hoe waardevol dit voor hen was.

De omzwaai naar businesscoach

Door de veranderingen binnen SpaaQ kwam er meer ruimte. Ook om na te denken wat ik nu zelf eigenlijk wilde. Ik wilde meer impact maken dan alleen het best passende hypotheekadvies te geven. Door de voldoening die ik uit de gesprekken met andere ondernemers en vrienden haalden, wist ik welke kant ik op wilde. Ik wil graag het verschil maken om mensen verder te helpen in hun leven, zowel privé als zakelijk. Ondernemers die op hun manier weer de wereld beter willen maken. Ik hielp vrienden en andere ondernemers hier al regelmatig mee. Ik wilde ondernemers bieden waar ik zelf als ondernemer zo’n behoefte aan had gehad en me verder had geholpen. Ik besloot businesscoach te worden. Sinds 2023 ben ik na het behalen van mijn diploma officieel Register Businesscoach.  

Minder worstelingen, meer balans, vrijheid en genieten

Ondernemen doe je met vallen en opstaan. Regelmatig heb ik tegen mezelf gezegd als het zo moet, dan stop ik er mee en toch stond ik weer op en ging ik weer door. Als ondernemer liggen er zoveel valkuilen op de route, neem dat maar van mij aan. Ik ben er regelmatig ingevallen. Mede doordat ik het graag alleen wilde doen. Ik ga je geen gouden bergen beloven.

Ondernemen is een werkwoord. Je zult aan je onderneming moeten werken. Je hoeft er alleen niet mee te worstelen. Passende keuzes maken, focus houden en de juiste prioriteiten stellen helpt. Voorkomen dat jij het wiel opnieuw uitvindt, terwijl het er al is. Zo ontwikkelt je bedrijf en houd jij de balans, is er ruimte voor vrijheid en om te genieten van je reis. Dit is belangrijk als je naast het ondernemen ook andere taken, rollen of hobby’s hebt waar je tijd en aandacht aan wilt besteden. Zodat je niet als ondernemer burnout raakt!

Dat is ook precies waar ik je mee help. Ik zorg ervoor dat jij als ondernemer en je bedrijf zichzelf op een waardevolle manier ontwikkelen in de richting die je voor ogen hebt. Ik doe het zo dat jij echt in beweging komt en resultaten boekt. Als jij als ondernemer niet meer worstelt, maar geniet van de ontwikkeling van je bedrijf, de vrijheid en balans die jij wil, ben ik geslaagd. Alleen zo word ik gelukkig van de impact die ik maak.

Register Businesscoach

Als business en ondernemerscoach ben ik me bewust van mijn eigen kracht, kennis en ervaring én de waarde die ik aan ondernemers kan bieden. Ik ben niet alleen opgeleid tot Register Businesscoach, maar beschik ik ook over veel praktische hulpmiddelen en een netwerk van kennispartners door aansluiting bij Businesscoach Nederland. Ik ben immers geen specialist in alles. Zo kan ik je bieden waar jij als ondernemer en binnen je bedrijf het meeste aan hebt.

Daarom kiezen klanten voor mij:

Begripvol gesprekspartner

Ik zie je, ik hoor je, ik help je

Bewegingsvrijheid

We kiezen een manier die past bij jou

Inzicht, overzicht en focus

We kiezen uit alle kansen en mogelijkheden de beste

Positiviteit en enthousiasme

Energie en motivatie om aan de slag te gaan

Oplossingsgerichte aanpak

De acties uitvoeren zorgt voor het resultaat

Past dit bij jou?

Maak kennis

Meer weten? Maak kennis