Sparringpartner voor Ondernemers

Als ondernemer heb je genoeg uitdagingen op je pad. Hoe fijn is het om iemand te hebben waarbij je een luisterend oor krijgt en die je kritische vragen stelt? Je hebt geen zin in een heel eindeloos traject met een coach maar wel behoeft aan een spiegel in je bedrijf. 

Als sparringpartner voor ondernemers wil ik je graag meenemen in wat ik dagelijks zie gebeuren. Een ondernemer die vast loopt op het maken van de juiste beslissing of vast zit in zijn bedrijf en het gevoel heeft dat hij met zijn rug tegen de muur aan staat. Ik denk dat we ons allemaal hierin wel herkennen toch?

De uitdaging blijft: Waar ligt de focus, maak ik de juiste keuze en is dit wel het moment. 

Als sparringpartner of klankbord voor ondernemers

Een sparringspartner is iemand met wie je ideeën, strategieën en uitdagingen kunt delen en bespreken, vooral in een zakelijke of professionele context. Het doel van een sparringspartner is om je te helpen reflecteren, je perspectieven te verbreden en nieuwe inzichten te verkrijgen. Dit kan bijzonder waardevol zijn voor ondernemers.

Een goede sparringspartner:

 1. Biedt een ander perspectief: Ik help je om zaken vanuit een andere hoek te bekijken en uitdagingen op nieuwe manieren aan te pakken.
 2. Stimuleert creatief denken: Door dialoog en discussie help ik je om buiten de gebaande paden te denken.
 3. Is een klankbord: Ik luister naar je ideeën en geven eerlijke, constructieve feedback.
 4. Ondersteunt besluitvorming: Ik help je bij het verduidelijken van je gedachten en het maken van weloverwogen beslissingen.
 5. Biedt expertise en ervaring: Ik neem mijn rugzak mee aan waardevolle kennis en ervaringen delen die relevant zijn voor jouw situatie.
 6. Bevordert verantwoording: Ik hou je gefocust op je doelen en help je verantwoordelijkheid te nemen voor je acties.

In de context van ondernemerschap is een sparringspartner dus een cruciale bondgenoot in je reis. Ik help je met groeien, zowel persoonlijk als professioneel, door hun inzichten, ondersteuning en begeleiding.

 

Een reflectiemaatje hoe ziet dat eruit?


100% passend bij wat jij wenst.

Of we nu gaan wandelen of stil zitten op een bankje op kantoor. Jij bepaalt. Jij bent ook diegene die het onderwerp inbrengt waar we samen mee aan de slag gaan. Je mag er op vertrouwen dat ik voldoende tools in mijn rugzak heb om jouw sparringpartner te zijn. 

Één ding weet je zeker en dat is dat ik altijd eerlijk tegen je ben. Zie ik al snel dat ik je of niet kan helpen of je uitdaging groter is dan leg ik dat direct bij je neer. Ik hou ook niet van verassingen jij toch ook niet?

Wat levert een sparringsessie op voor jou als ondernemer? 

 

1. Rust in je hoofd 
2. Nieuwe inzichten 
3. Actieplan
4. Luisterend oor 
5. Een spiegel op jou als ondernemer

  Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?

  Gratis wegrennen bij de kennismaking is toegestaan.

  10 redenen waarom je een sparringpartner nodig hebt

  Gebruik een Spiegel voor je Ideeën
  Denk je wel eens aan vernieuwing in je onderneming? Het is essentieel om iemand te hebben die als een spiegel fungeert voor je ideeën. Deel je gedachten en let op de reactie; dit kan je een helder beeld geven of je ideeën duidelijk en haalbaar zijn.

  Omarm Kritische Vragen
  Vertel je plan en als iemand alleen maar knikt, mis je wellicht diepgang. Iemand die kritische vragen stelt, kan irritant lijken, maar prikkelt je tot verder denken en biedt nieuwe inzichten.

  Denk Buiten Gebaande Paden
  Wanneer je met bekenden praat, denken zij vaak binnen dezelfde kaders. Soms is een frisse blik van iemand die de ‘regels’ nog niet kent, wat je nodig hebt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

  Extern Perspectief Zonder Eigen Belang
  Brainstormen met je team is waardevol, maar hun afhankelijkheid van de directie kan hun mening kleuren. Een externe zonder deze belemmering kan vrijuit spreken en nieuwe perspectieven bieden.

  Waardeer Tegenspraak Boven Meepraters
  Als je jouw visie wilt aanscherpen, zoek dan iemand die het niet altijd met je eens is. Dit stimuleert je om je perspectief te heroverwegen of juist te versterken.

  Zoek een Analytische Denker
  Een professionele sparringpartner die analytisch denkt, kan snel de kern van je verhaal doorgronden en de pijnpunten blootleggen. Dit is cruciaal voor een constructief gesprek.

  Kies Breed Perspectief Boven Specialisme
  Vraag een specialist en je krijgt een antwoord vanuit zijn vakgebied. Maar voor een breder inzicht, zoek iemand met kennis over meerdere sectoren. Zo vermijd je tunnelvisie.

  Waardeer Snel Denkvermogen
  Naast analytisch denken, is het belangrijk dat je sparringpartner snel nieuwe en zinvolle inzichten kan bieden, met steekhoudende argumenten.

  Toekomstgerichtheid Is Essentieel
  Leer van het verleden, maar richt je blik op de toekomst. Een externe kijkt naar de huidige situatie met een frisse blik en helpt je de toekomst vorm te geven.

  Plan Regelmatige Sessies met je Sparringpartner
  Consistentie is kracht. Houd regelmatig sessies met je sparringpartner om te zorgen dat je op koers blijft en niet terugvalt in oude patronen.

  Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?

  Gratis wegrennen bij de kennismaking is toegestaan.