Wat is Nu de Rol van een Businesscoach?
Een Verhelderende Kijk

Rol van Businesscoach

Ben jij als ondernemer op zoek naar die ene persoon die niet alleen ervaring heeft in jouw branche maar ook daadwerkelijk met je meewerkt in jouw bedrijf? Het is een gangbare gedachte: iemand vinden die advies kan geven én uitvoeren, lijkt ideaal. Maar als ondernemer, weet ik dat dit je afhankelijk maakt van hun ‘kunstje’. Daarom is het belangrijk om de echte rol van een businesscoach te begrijpen.

De Drie Kernrollen van een Businesscoach

Als businesscoach heb ik drie hoofdrollen:

Coach Adviseur: Ik ben jouw spiegel, klankbord en begeleider. Samen reflecteren we op jouw bedrijfsvoering, identificeren we uitdagingen en vieren we successen. Dit alles om jouw pad als ondernemer te versterken.

Trainer: Hier richten we ons op het doorbreken van bestaande patronen. Gedrag en kennis staan centraal. Het doel is om jouw ondernemersvaardigheden te verfijnen en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Spreker: Ik deel inspiratie en visie. Als spreker moedig ik je aan om je horizon te verbreden en je te richten op wat echt belangrijk is voor jou en je bedrijf.

Mijn Rol Buiten de Operationele Organisatie

Ik blijf bewust uit de operationele kant van je bedrijf. Waarom? Omdat mijn rol er een is van overzicht houden, niet van het uitvoeren van dagelijkse taken. Hierdoor:

 1. Help ik jouw probleem op te lossen op een manier die duurzaam is.
 2. Bied ik waarde die verder gaat dan de reguliere medewerkers.
 3. Zorg ik ervoor dat de veranderingen die we samen doorvoeren blijvend zijn, ook als ik er niet meer ben.

Hoe Ik Jou Als Ondernemer Ondersteun

Als jouw businesscoach focus ik op het scherp houden van jouw doelen en prioriteiten binnen je organisatie. Samen werken we aan het versterken van jouw zakelijk leiderschap. We formuleren een duidelijke richting en visie, creëren helderheid over jouw rol en definiëren kernactiviteiten. Dit alles om jouw bedrijf succesvol te maken en te houden.

Als ondernemer ben jij de kapitein van jouw schip. Mijn rol als businesscoach is om naast je te staan, je te begeleiden en ervoor te zorgen dat je koers houdt naar jouw stip op de horizon. Samen bouwen we aan jouw succesverhaal.

  Zo help ik je verder

  Strategie-
  sessie

  In 1 dagdeel de bottleneck van je bedrijf vinden en komen tot 3-maanden actieplan

  Ondernemers-
  coaching+

  Samen met mij je ambities

  realiseren met het businesscoach+

  Daarom kiezen klanten voor mij

  • ZBegripvol en goede gesprekspartner; ik zie je, ik hoor je, ik help je
  • ZBewegingsvrijheid: We kiezen een manier die past bij jou
  • ZInzicht, overzicht en focus; We kiezen uit alle mogelijkheden de beste
  • ZPositief en enthousiast; energie en motivatie om aan de slag te gaan
  • ZOplossingsgerichte aanpak; de acties uitvoeren zorgt voor het resultaat

  Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?

  Gratis wegrennen bij de kennismaking is toegestaan.